I det fynske folks tjeneste

Affaldsafgift truer virksomhed

00:53

Det koster penge at skille sig af med farligt affald og skrot. Lidt for mange penge, i følge Venstre.

1 af 2

Ny og dyr afgift for firmaet H.J. Hansen kan koste mundst 125 fynske arbejdspladser, men nu vejrer virksomheden morgenluft, for regeringen vil måske fjerne afgiften igen.

Firmaet H.J. Hansen i Odense arbejder med farligt affald og genbrug af metalskrot.

Siden nytår har virksomheden betalt dyrt for deponering for farligt affald, fordi den ikke længere er frataget for at skulle betale en depot- og afbrændingsafgift, som den ellers var tidligere.

- Den koster os en 10-12 millioner kroner om året, og stiger til omkring 40 millioner 2015, og det er langt mere, end hvad vi tjener, siger administrerende direktør Jens Hempel Hansen.

Depot- og afbrændingsafgift blev vedtaget tilbage i Foårspakken 2 i 2009 under den borgerlige regering og afgiften rammer allerede i år H.J. Hansen hårdt på pengepungen, med forventede røde tal på bundlinjen.

Den yderste konsekvens af afgiften er, at virksomheden kan blive nødt til at lukke.

Det har fået Venstres fire fynske folketingsmedlemmer til at kalde skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i samråd, for at få svar på, om afgiften kan blive mindre, eller om H.J. Hansen igen kan fritages for at betale afgiften.

Og regeringen er klar til se på lovgivningen, forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der er medlem af Folketingets skatteudvalg.

- For os er det rigtig vigtigt at bevare de her arbejdspladser, der også er vigtige for fremtiden, så vi er selvfølgelig villige til at se på det her, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip