Afghanske flygtninge sultestrejker i Nr. Broby Kirke

Fire afghanske asylansøgere har siden fredag eftermiddag sulte- og tørstestrejket i Nr. Broby Kirke. Da de startede deres aktion var de seks flygtninge, men to af asylansøgerne blev søndag eftermiddag indlagt på Sygehus Fyn i Faaborg, fordi lægen, der tilså dem vurderede, at deres tilstand var så kritisk, at de skulle have mad og væske.

-

Fire afghanske asylansøgere har siden fredag eftermiddag sulte- og tørstestrejket i Nr. Broby Kirke.

Da de startede deres aktion var de seks flygtninge, men to af asylansøgerne blev søndag eftermiddag indlagt på Sygehus Fyn i Faaborg, fordi lægen, der tilså dem vurderede, at deres tilstand var så kritisk, at de skulle have mad og væske.

Overvåges af læge
De seks mænd kommer alle fra Beredskabsstyrelsens asylcenter i Nr. Broby, og en sundhedsplejerske og en læge fra centeret tilser mændene i kirken.

To af de fire tilbageværende mænd i kirken bliver mandag overvåget særlig nøje, da deres tilstand er ved at være kritisk.

Sårbar situation
Chef for Beredskabsstyrelsen, Martin Thomsen, siger til TV2/Fyn:
\"Vi sørger for, at de bliver holdt under opsyn, og vi har informeret dem om, at en sulte- og tørstestrejke kan give dem psykiske problemer, når de stopper aktionen, fordi de i forvejen befinder sig i en sårbar situation. Men det er voksne mennesker, og vi kan ikke tage ansvaret for dem - kun rådgive dem.\"

Deltog i gudstjeneste
Præst i Nr. Broby Kirke, Palle Refsgård Jensen, har på ingen måde følt sig generet af de sultestrejkende mænd.
\"Jeg gennemførte gudstjenesten søndag, som jeg plejer, og jeg tror ikke, at der var nogen af de andre kirkegængere, der opdagede, at der var nogen, der sultestrejkede i kirken,\" siger han til TV2/Fyn.

\"De sultestrejkende er trætte og afkræftede, men efter omstændighederne ved godt mod\", vurderer præsten.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt