Afgørelse: Boligforening må smide familie ud af Vollsmose

Landsretten har onsdag afgjort, at boligforeningen Civica må sætte en familie ud af deres lejlighed, efter at sønnen har deltaget i et angreb på politiet. Det skriver fyens.dk.

En familie i Vollsmose står til at blive smidt ud af deres lejlighed hos boligforeningen Civica. Det sker, efter boligforeningen onsdag har fået medhold af landsretten i, at de må sætte familien på gaden, fordi sønnen har deltaget i et angreb på politiet. 

Sønnen var for toethalvt år siden en del af en gruppe unge, der angreb politiet med brandbomber. Siden da har der kørt en straffesag mod de unge, og det er i kølvandet på den sag, at Civica har startet en sag hos både Boligretten og Landsretten for at få lov til at sætte familien ud af deres lejlighed. Det har boligforeningen nu fået medhold i, og det glæder direktør Jens Pilholm.  

- Principielt er vi selvfølgelig tilfredse med afgørelsen. Vi har aldrig interesse i at smide folk på gaden. Omvendt har vi interesse i at sende et signal om, at vi ikke vil acceptere den adfærd. Det drejer sig om at beskytte de mange og ikke de få, og politiet er de manges politi. At de få optræder på den her måde, vil og kan vi ikke tolerere. Det er fuldstændig uacceptabel adfærd. Det er det signal, vi gerne vil sende, siger Jens Pilholm til fyens.dk.

Skal ud med det samme

Han fortæller til avisen, at han håber, afgørelsen vil være med til at skabe et mere fredeligt Vollsmose. 

- Når man laver så alvorlige forseelser, så er man til fare for området og skal ikke bo der. Det vil vi gerne sende et skarpt signal om. Når man laver så voldsomme forseelser, så har det konsekvenser for sit boforhold hos os, og så kan jeg love dig for, at man ikke skal bo til leje hos os. Myndighedspersoner, uanset om det er politi eller andre, skal kunne komme i vores områder og udføre deres opgaver, uden de skal angribes eller intimideres. Kan vi bringe lejelovens bestemmelser i kraft, så gør vi det. Vi vil ikke tolerere den opførsel, siger Jens Pilholm.

Familien skal allerede være ude af deres lejlighed i midten af november. To sager med familier fra samme angreb på politiet mangler stadig at blive afgjort.

 

Oversigt

    Oversigt