Afgørelse i sag mod banker

Afgørelse i sag mod Fynsk- og Sjællandske banker er på vej.

De syv lokalbanker på Fyn og Sjælland er mistænkt for at dele kunderne mellem sig.

Konkurrencerådet afgjorde 28. marts 2007, at 7 danske lokalbanker i perioden 2004 til 2006 har brudt konkurrenceloven ved at indgå i et kartelsamarbejde. Bankerne ankede afgørelsen, og nu er Konkurrence-ankenævnet kommet til en afgørelse.

Mistænkt for kartel

Konkurrencestyrelsen vil på et pressemøde i dag kl. 12 orientere om konkurrenceankenævnets kendelse i sagen mod de 7 lokalbanker på Fyn og Sjælland.

De syv lokalbanker er mistænkt for at have lavet et kartel. De syv banker er Lokalbanken i Nordsjælland, Skælskør Bank, Diba Bank i Næstved, Vordingborg Bank, Lollands Bank, Møns Bank og Totalbanken på Fyn.

Konkurrencestyrelsens afgørelse 28. marts 2007 - Konkurrencestyrelsens afgørelse fra 28. marts 2007

Interne papirer offentligøres

I midten af august tog Konkurrencestyrelsen første stik i sagen om bankerne. Det skete, da styrelsen fik lov af Konkurrenceankenævnet til at offentliggøre dokumenter, der var sendt mellem bankerne.

Det var blandt andet en del e-mails og interne mødereferater, som styrelsen fik lov til at offentliggøre.

Konkurrencestyrelsen mente, at en offentliggørelsen var af betydning, da man via dokumenterne kunne se, hvorfor styrelsen mener, at der er tale om karteldannelse. Bankerne selv ønskede ikke papirerne offentliggjort.

Tankevækkende indblik

Bankerne havde i forbindelse med en anke af Konkurrencerådets afgørelse ønsket at forhindre offentliggørelsen af en række af de oplysninger, som var nævnt i rådets afgørelse.

Det er disse oplysninger, som Konkurrenceankenævnet besluttede skulle offentliggøres.

- Afgørelsen bekræfter, at der ikke er tale om oplysninger, der kan betegnes som forretningshemmeligheder. De nu offentliggjorte tekster giver et tankevækkende indblik i, hvad der er foregået i det ulovlige kartel, som bankerne har deltaget i, sagde konkurrencestyrelsens direktør, Agnete Gersing 16. august.

Konkurrencestyrelsen

Oversigt

    Oversigt