Afgørelse om asylcenter i Svendborg

Skal Svendborg have et asylcenter eller ej? Debatten om det spørgsmål har kørt i flere måneder. Mandag kommer der en afklaring.

Debatten om de sydfynske asylcenterplaner har om ikke været skinger så i hvert fald hård i Svendborg.

For eksempel på Facebook, hvor der er oprettet en modstandsgruppe mod asylplanerne og en støttegruppe, hvor folk giver udtryk at de gerne vil hjælpe.

Svendborg står med tomme bygninger efter lukningen af en erhvervskole lokalt kendt som SiD-skolen.

Som asylcentre andre steder i Danmark vil Udlændingestyrelsen skulle leje sig ind. Udlændingestyrelsen betaler også alle udgifter til el, vand og varme, og bygningerne vil blive reetableret ved fraflytning, når der ikke længere er brug for asylpladserne.

Svendborg Byråd har overvejende været positivt indstillet, og under alle omstændigheder tegner der sig et politisk flertal for etableringen af et asylcenter. Socialdemokraterne med borgmester Curt Sørensen i spidsen har opbakning fra SF - og dermed er der flertal for et asylcenter.

Partiet Venstre støttede også først planen om asylcenteret, men i de seneste dage er der kommet ændrede signaler fra Venstre. Efter beregninger af økonomien i asylcenteret har partiet skiftet holdning.

Angiveligt på grund af risikoen for at Svendborg Kommune kan ende med ikke at få et overskud på at drive asylcenteret.

Mandag aften holder partiet gruppemøde for at tage endelig stilling til asylplanerne i byen.

Samtidig er der ekstraordinært møde i socialudvalget, som kan sende et afgørende signal om hvad byrådet i sidste ende beslutter.

Oversigt

    Oversigt