Afgørende finale venter i Odense

Danmarksmesterskabet i ishockey bliver først afgjort lørdag. Herning Blue Fox vandt sjette finalekamp 3-0 over Bulldog.

Herning Blue Fox formåede også at afværge den anden fynske matchbold i DM-finaleserien i ishockey og tvinger dermed afgørelsen ud i en syvende og endegyldigt sidste kamp på lørdag.

Herning vandt på egen is med 3-0 efter det, der i den første halve time havde været en tæt kamp.

Opgøret tippede faktisk på bare to minutter midt i anden periode, da først Tomi Mustonen og siden Thomas Spelling scorede for hjemmeholdet.

Inden da havde der været tale om en disciplineret indsats af begge hold, som ikke resulterede i ret mange åbne målchancer.

Odenses Olof Mårs havde ellers en rigtigt stor mulighed i fri position i en overtalssituation i første periode, men han ramte kun stolpen.

I kampens sidste halvandet minut tog gæsterne målmanden ud i et forsøg på at vende slagets gang, men uden held. Tværtimod udnyttede Antti Hölli et fynsk pucktab til at slå sejren fast få sekunder før tid.

Det var Odenses første udebanenederlag i 2012. Klubben, der aldrig har vundet det danske ishockeymesterskab, indledte slutspillet med 10 sejre i træk, inden Herning vandt den tredje finalekamp med 8-1 i Odense.

Når DM-serien finder en vinder på lørdag, bliver det kun anden gang på 12 år, at det danske ishockeymesterskab skal afgøres i syvende og sidste kamp.