Afhopper spærres inde blandt bandefolk

Kriminalforsorgen har egenhændigt sørget for, at en afhopper fra en af landets mest hårdkogte bander, Black Cobra, af alle steder er blevet placeret i Nyborg Statsfængsels særlige afdeling for netop Black Cobra-fanger.

- I stedet for at hjælpe mig med opnå mit mål om at komme ud af bandemiljøet så gør Kriminalforsorgen jo det stik modsatte, siger afhopperen, der ikke ønsker sit navn frem.

- Jeg ved jo udmærket godt, hvad der vil ske, når jeg møder dem. Enten er det dem, eller også er det mig, og derfor kan det ikke undgå at ende galt på den ene eller den anden måde. Men Kriminalforsorgen vil simpelthen ikke høre på mig, siger Jan, der nu har set sig nødsaget til at gå i isolation for at undgå kampene.

Stadig på listen

Det er anden gang, at Kriminalforsorgen placerer afhopperen i Cobra-afdelingen. Det skete også sidste år, og netop dette ophold bruger fængselsvæsnet nu som begrundelse for, at manden godt kan klare en ny tur blandt Cobra'erne, fremgår det af et skriftligt svar, som Ritzau har set.

Eks-Cobra'en retter også skytset mod Rigspolitiets særlige liste over landets bandemedlemmer, hvor han efter tre år stadig står opført som tilhørende Black Cobra.

- De vil jo ikke slette mig fra den liste, uanset hvad jeg gør og siger. Jeg bliver ved med at stå på listen, og derfor bliver Kriminalforsorgen også ved med at placere mig i Nyborg, pointerer han.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt