Afklædt kalender til støtte for brysterne

Tolv nordfynske kvinder har klædt sig af, og optræder i ny fotokalender for at støtte kampen mod brystkræft.

Fotos af nøgne eller halvnøgne piger i en kalender er set før, men når pigerne er helt almindelige kvinder i alderen 35 til 65 år, så er det usædvanligt.

- Det har været grænseoverskridende, udfordrende og sjovt at være med, lyder det fra de deltagende piger, som alle repræsenterer hver sit erhverv, hver sin historie.

Pigerne i kalenderen er: Jane, 47 år, bager, Litti, 44 år, fysioterapeut, Tessa, 42 år, politiker, Gitte, 42 år, hairstylist, Lonnie, 35 år, butiksassistent, Merethe, 65 år, ostehandler, Inge, 51 år, fitnessinstruktør, Rikke, 36 år, annoncekonsulent, Ulla, 51 år, selvstændig, Vibeke, 45 år, butiksindehaver, Bente, 47 år, zoneterapeut, Pia, 51 år, redaktør.

Har haft sygdommen tæt på

Et par af pigerne har haft sygdommen alt for tæt inde på livet. Andre kender den fra den nærmeste familie, og nogle har mistet en elsket person til sygdommen.

- Det var noget, vi aldrig ville gøre, hvis ikke det handlede om netop denne sag. Når man ikke længere er 17 år, så er det ikke alle kropsdele, man har lyst til at vise frem - og at se et closeup foto af sig

selv kan være temmelig afskrækkende.

For de 12 kvinder et det klare formål med kalenderen at sætte fokus på, at brystkræft kan ramme alle, høj og lav, ung og ældre, og at vise og understrege, at man kan være lækker og charmerende uanset alder, og at man også kan være meget tiltrækkende, selv om man måske har været syg.

Kalenderne vil i denne kommende tid kunne købes hos Lokaljournalen i Otterup, samt hos en række forretninger i Otterup.

Ved arrangementet lørdag blev der i alt indsamlet 24.400 kroner til Støt Brysterne.

Oversigt

    Oversigt