I det fynske folks tjeneste

Afkørsel skal skabe vækst på Vestfyn

En helt ny motorvejsafkørsel mellem Middelfart og Nøre Åby kan skabe vækst på den vestlige del af Fyn.

01:46

1 af 2

Det vækker glæde i Middelfart Kommune at den fynske motorvej får en helt ny afkørsel.

- Det betyder utrolig meget for kommunen, at vi nu får den nye afkørsel, siger Niels Bebe(V), der er formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune,

Gang i hussalget

Den nye afkørsel kommer til at ligge mellem Aulby og Kauslunde, og vil mangedoble trafikken på den lille kommunevej Aulbyvej.

- Når vi laver tilslutningsanlægget, vil der ske en dramatisk stigning i trafikken. Ned på Kauslunde vil der komme en stigning på 14.000 biler i døgnet, siger projektleder Mike Boesen fra Vejdirektoratet.

Den nye afkørsel skulle gerne få Middefart til at hænge mere sammen og skabe vækst.

- Vi ved jo at Middelfart vokser mod Kauslunde, og vi bliver som en forstad i fremtiden. Der kommer mere industri og forhåbentlig også nye tilflyttere, siger Finn Klerens, der er formand i Kauslunde Bylaug.

Erfaringer fra andre tilsvarende trafikanlæg viser, at afkørslen kan sætte gang i væksten i området.

- Det viser sig hver gang at infrastrukturen bliver udvidet, så skaber det vækst. Lillebæltsbroerne har givet vækst, og der er ingen tvivl om, at afkørsel ved Aulby vil give endnu mere udvikling i hele kommunen, siger Niels Bebe.

I Kauslunde håber de nu, at der komemr mere gang i hussalget.

- Vi ser mange tilsalg-skilte, og det præger området. Men vi tror på at de nye trafikforbindelser kan skabe byudvikling, siger Finn Klerens.