Afpresning: Tre skal i retten i sag om trusler mod tatovører

Anklagemyndigheden ved Særlig Efterforskning Vest har rejst tiltale mod tre medlemmer af Black Army i sagen om afpresning af tatovører i Odense.

Tre mænd på 20, 23 og 35 år er tiltalt for 9. februar 2017, at have indfundet sig i en tatovørbutik i Odense og her afpresset indehaverne af butikken til at betale penge til Black Army. 

To af personerne var iført beklædning som viste en tilknytning til Black Army.

- De tre mænd er tiltalt for afpresning, da der i deres sprogbrug og i situationen ligger en trussel om senere vold mod indehaverne eller hærværk eller lignende mod butikken, hvis der ikke betales penge til Black Army, siger specialanklager ved Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen, i en pressemeddelelse.

Mændene nægter sig skyldige, men en af forsvarerne vil mandag ikke gå i detaljer.

- Sagen har været behandlet for lukkede døre, og derfor kan jeg på nuværende ikke tidspunkt udtale mig, siger advokat Bettina Antitsch Mortensen til Ritzau.

Sagen er berammet til 27. og 28. april ved Retten i Odense og er blevet efterforsket i et samarbejde mellem Fyns Politi og den nye specialenhed, Særlig Efterforskning Vest, der blandt andet arbejder med organiseret rocker- og bandekriminalitet i Vestdanmark. 

Det er anklagemyndigheden ved Særlig Efterforskning Vest, der har rejst tiltale og som vil føre sagen ved retten i Odense.

De tre mænd har siddet varetægtsfængslet siden 12. og 13. februar.

Oversigt

    Oversigt