Afskedsfest i Odense havner i Statsforvaltningen

Sagen om den dyre afslutningsfest, som det tidligere byråd i Odense afholdt tilbage i 2013, bliver nu overdraget til Statsforvaltningen.

Som TV 2/FYN i går kunne afsløre, holdt Odense Kommune tilbage i 2013 en afskedsfest for det aftrædende byråd. En fest der beløb sig til 129.000 kr.

Nu bliver sagen om den dyre afslutningsfest overdraget til Statsforvaltningen. Det skriver Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen i en mail til TV2/FYN.

Udgiften til festen ligger langt ud over god og normal skik, vurderer skatteadvokat Torben Bagge over for TV 2/FYN.

Han mener, at kombinationen af at festen var en fejring af det afgående byråd samt prisen på 2.359 pr. person gør, at deltagerne nu kan ende med en efterregning fra Skat.

Ifølge skatteeksperten har alle, der deltog i afslutningsfesten, et forklaringsproblem over for Skat.

- I og med at der er tale om en fest, man afholder som tak for god indsats og i og med at ægtefæller og samleverske deltager og henset til beløbet størrelse, så er det min bedste vurdering, at man umiddelbart er skattepligtig af værdien af det gode, siger Torben Bagge.

Derfor har Odense Kommune nu valgt at overdrage sagen og tvivlsspørgsmålet til Statsforvaltningen.

- Der skal ikke herske tvivl om, at beløbet er for højt, og arrangementet næste gang bliver tilpasset. Der er nu rejst et spørgsmål om, hvorvidt deltagelse i arrangementet i 2013 er skattepligtigt, og jeg har derfor besluttet at oversende sagen til Statsforvaltningen og bede dem tage stilling til sagen, skriver Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen i en mail til TV2/FYN.

Festen var for dyr

Prisen for festen var 2.359 kroner pr. person eller 4.718 kroner for de deltagere, der havde deres samlever med. Og det er for meget ifølge Torben Bagge.

- Det er sådan en konkret vurdering, man vil foretage, hvor man også vil hense til, hvilken erhvervsmæssig begrundelse er der for selve arrangementet. Og jo mindre erhvervsmæssig begrundelse der er, jo mindre begrundelse er der før man kan komme i problemer med at man skal beskattes. Og konkret set er der jo ikke den helt store erhvervsmæssige begrundelse.

I går beskrev stadsdirektør Stefan Birkebjerg afslutningsfesten således over for TV 2/FYN:

- Når et byråd træder af og et nyt byråd tiltræder, så er det et af demokratiets mærkedage. Det skal markeres, når der er afgang af et byråd.

Dermed understreger Birkebjerg ifølge Torben Bagge netop pointen om, at festen var en belønning.

- Det er jo med til at underbygge et synspunkt, som Skat kunne fremkomme med, nemlig at det er en belønning som tak for en god indsats, siger Torben Bagge.

Oversigt

    Oversigt