"Afslag på førtidspension fører til afgrunden"

Forvaltningen gav tirsdag aften Svendborg-politikere redegørelse om stramninger på førtidsområdet.  Modstandere blev ikke overbevist.

De seneste uger er kritikken haglet ned over Svendborg, fordi Kommunen har halveret antallet af tildelte af førtidspensioner.
Der administreres for stramt  - mange der burde have førtidspension får det ikke, lyder det blandt andet fra andet læger og fagforeninger.
 
Tirsdag aften skulle embedsmænd i forvaltningen forklare byrådets medlemmer, hvorfor de ikke mener, at der er grund til kritik.
- Jeg bad om at få en redegørelse foran et samlet byråd. Og det har betrygget mig i at det er lovvedholdigt, det som vi gør, siger borgmester Curt Sørensen, soc.dem.
 

Ikke overbevist

Jesper Kiel fra Enhedslisten, der hele tiden har været imod Svendborg kommunes opstramning på området, blev dog ikke overbevist af  forvaltningens redegørelse.
- Vi har set konkrete eksempler på folk, der ikke har en chance for at komme tilbage på arbejdsmarkdet, men hvor de kun bliver fastholdt i en ond spiral og nærmer sig økonomisk afgrund i stedet for, siger Jesper Kiel. 
  

Oversigt

    Oversigt