Aftale: Redderne sikret løn - ambulancerne kører

Der har i aften været holdt møde med ledere og tillidsrepræsentanter i BIOS og fredag inviteres medarbejderne.

Efter at Skifteretten i Odense tidligere i dag erklærede ambulanceselskabet BIOS konkurs, er der i aften indgået en aftale mellem Region Syddanmark og de udpegede kuratorer om, at konkursboet nu leverer ambulancetjeneste i de områder af Region Syddanmark, som BIOS hidtil har dækket.

I forbindelse med at Skifteretten tidligere i dag erklærede BIOS konkurs, udpegede retten to kuratorer til at varetage konkursboets interesser.

Det er Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners og Henrik Selchau Poulsen, Bruun & Hjejle. Og det er en aftale mellem de to kuratorer og Region Syddanmark, der er indgået her til aften.

Aftalen betyder, at konkursboet viderefører ambulancedriften i Sønderjylland, i Sydvestjylland og på Fyn.

Ifølge aftalen sker den videre drift for Region Syddanmarks regning.

Aftalen sikrer, at syddanskerne i de berørte områder fortsat kan rekvirere en ambulance, når der er brug for det, og at redderne er sikret deres løn.

Region Syddanmark har her til aften holdt møder med ledere og tillidsrepræsentanter i BIOS, og i morgen og på fredag bliver der holdt møder med alle medarbejdere.

Fællestillidsmand for Bios-redderne Christian Stigaard er fortrøstningsfuld ved den aftale, der onsdag aften er blevet indgået mellem det konkursramte Bios og Region Syddanmark.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld, og jeg ser lyst på udviklingen. Ord som stabilitet og ro gik over mødebordet en del gange, og det er det, mine kollegaer har brug for, siger han.

Reddernes løn er garanteret, men det er fortsat uvist, om de får penge hjem, som de har til gode i firmaet.

Oversigt

    Oversigt