I det fynske folks tjeneste

Aftalte roller for syddansk turisme

Region Syddanmark skal fremover stå i spidsen for den overordnede koordinering af turisme-indsatsen i regionen. De fem destinationer igangsætter og udfører selv aktiviteter. Det ligger fast efter et møde tirsdag i Syddansk Vækstforum.

De fem turistdestinationer Sønderjylland, Sydvestjylland, Billund (Legoland), Fyn og et muligt Destination Lillebælt vil fremover selv stå for at planlægge de aktiviteter og tiltag, som skal lokke turister til områderne.

Samtidig skal Region Syddanmark sørge for at holde overblikket over, hvad der sættes i gang, samt forsøge at skabe sammenhæng i indsatsen mellem destinationerne via et koordineringsudvalg.

Sådan lyder det nye oplæg til en organisering af turismen i Syddanmark, som medlemmerne af Syddansk Vækstforum nikkede til på sit møde tirsdag 19. juni.

- Nu er der helt klare linjer for, hvem der gør hvad i turisme-samarbejdet. Destinationerne står selv for at udføre konkrete projekter, mens det fra regionens side handler om at koordinere samarbejdet og sikre fremdrift i destinationernes arbejde, siger Mikkel Hemmingsen, direktør i Region Syddanmark.

Ved du noget? Så send os et tip