Afvist friskole flytter til Søhus

Den friskole, der ikke var ønsket i Marslev på Østfyn, har nu fundet et nyt sted at være - og umiddelbart er modtagelsen i Søhus i det nordlige Odense noget mere positiv.

- De skal være velkommen, siger Poul Hørslev Hansen, der bor i Søhus tæt ved den gamle gartneriskole, som altså nu bliver friskole.

- Jeg har ikke noget imod, at der kommer en friskole. Det skal de da have lov til, siger en anden af naboerne, Inga Jacobsen til TV 2/FYN.

Det var ellers en noget anden velkomst Roser Skolen fik, da den i oktober sidste år ville etablere sig i Marslev på Østfyn. Her var der massive protester ved udsigten til at en familiefond med en muslimsk imam som formand ville købe en bygning og leje den ud til friskolen. Det endte med, at Kerteminde Kommune afviste skolen med henvisning til lokalplanen.

Efter dansk friskoletradition

Det er stadig familiefonden, der i første omgang lejer - og sidenhen køber - den gamle gartneriskole i Søhus. Bygningerne lejes så ud til friskolen.

- Det har været vigtigt for mig at få markeret, at forholdet til familiefonden er udelukkende forretningsmæssigt. Det er forældrebestyrelsen og mig, der står for indholdet. Det er en dansk friskole efter dansk friskoletradition, siger Mohammed Bibi, der er nyansat skoleleder.

Initiativtagerne er forældre med anden etnisk baggrund end dansk, og i stillingsopslaget, hvor der søges nye lærere, skriver skolen også, at man forventer, at en stor del af børnene vil have anden etnisk baggrund end dansk.

- Men jeg håber meget på, at vi også kan få tiltrukket nogle af lokalområdets danske børn, siger Mohammed Bibi.

Protest mod manglende modersmålsundervisning

Roser Skolen har dansk som hovedsprog men tilbyder engelsk fra 1. klasse. Klassekvotienterne bliver på max 20 elever, og mens Odense kommune har droppet modersmålundervisningen, vil skolen også undervise i både arabisk og somalisk.

- En del forældre har givet udtryk for, at de var bekymret for de høje klassekvotienter og den manglende modersmålsundervisning, der er i folkeskolen. Og al forskning viser også, at elever der får styrket deres modersmål også bliver bedre til dansk, siger Mohammed Bibi.

Læs mere om Roser Skolen her på deres hjemmeside

Oversigt

    Oversigt