Åhuset frikendt

Børnene på opholdsstedet Åhuset i Odense har det godt. Det konkluderer en undersøgelse efter kritik mod stedet. Der har dog været personale-problemer.

Det vakte opsigt, da ikke mindre end 22 tidligere ansatte fra
opholdsstedet Åhuset i Odense rettede en voldsom kritik mod
behandlingen af børnene på stedet og mod lederparret Stig og
Adie Jørgensen.

Men børnene i Åhuset har det godt, konkluderer en frisk tilsynsrapport fra Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier, skriver Fyens Stiftstidende.

Hævntogt fra medarbejdere

De bliver mødt med respekt og anerkendelse i en varm og omsorgsfuld tone, står der i rapporten.

- Der har været tale om et hævntogt fra tidligere medarbejdere, fordi de ikke kunne dreje Åhuset i deres egen retning, siger Stig Jørgensen.

Personale-problemer

Der har imidlertid været store personalemæssige problemer på stedet, konkluderer rapporten også.

Siden starten for ni år siden er stedet vokset til en større virksomhed med ca. 40 ansatte på flere afdelinger.

Det vokseværk gav organisatoriske problemer, som det ikke lykkedes at løse. Resultatet blev indbyrdes grupperinger, som modarbejdede hinanden.

Da lederparret Stig og Adie Jørgensen fyrede en skoleleder på stedet og en række medarbejdere brød konflikten ud i lys lue.

Er gjort noget

Center for opholdssteder lægger vægt på, at der nu er blevet tilknyttet en psykologfaglig konsulent fra Pædagogisk psykologisk rådgivning i
Odense til Åhuset.

De forskellige afdelinger er igen blevet samlet i én organisation, og der er styr på den pædagogiske oplæring og uddannelse på opholdsstedet.

Tilsynsmyndigheden vil dog forsat følge Åhuset tæt for at sikre sig, at planerne følges op, skriver Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt