Airbus lander på Fyn

Flyproducenten, Airbus Defense & Space indleder samarbejde med Syddansk Universitet og Aalborg Universitet om kandidaten til at blive nyt, dansk kampfly, Eurofighter Typhoon.

Samarbejdet består i første omgang i, at studerende fra Odense og Aalborg får mulighed for at komme til Airbusfabrikkerne i Tyskland for at blive oplært i, hvordan Eurofighter er opbygget, og hvordan udviklingen af flyet foregår.

Desuden indgår Airbus samarbejde med det fynske firma, Almexa, som har erfaring med aluminiumsdele til fly- og rumindustrien.

Aftalen med Airbus betyder, at Almexa skal levere dele til Eurofighter, hvis altså Danmark vælger det fly.

Sker det, kan det give 40 nye job på Almexa.

Vi vil gerne vinde ordren om kampfly til Danmark, men ser også på, hvad vi kan levere tilbage til Danmark

- Vi vil gerne vinde ordren om kampfly til Danmark, men ser også på, hvad vi kan levere tilbage til Danmark. Og her har vi fundet gode samarbejdspartnere i Syddansk Universitet med studerende, der allerede ved meget om for eksempel droner - og så Almexa, siger Uli Fingerle, kampagnedirektør hos Airbus.

Centerlederen på Maersk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU, Brad Beach, mener, at det er en enestående chance for de studerende, der kommer med i projektet.

for studerende at få denher slags oplæring er simpelthen verdensklasse, siger han

- Airbus har stor ekspertise på flytestområdet, og for studerende at få denher slags oplæring er simpelthen verdensklasse, siger han.

Han tilføjer, at opholdet i Tyskland vil give de udvalgte studerende et CV, der hæver dem et hovede højere end med studerende.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt