Ajax kollapser efter to danske scoringer

Ajax satte en 2-0-føring over styr og tabte 2-3 til Vitesse. Både Schöne og fynske Christian Eriksen scorede for Ajax.

Danskerkolonien i den hollandske storklub Ajax er startet det nye år stærkt, men søndag eftermiddag kunne de ikke forhindre et spektakulært kollaps for mesterklubben, der i kampens sidste 20 minutter satte en 2-0-føring over styr mod Vitesse, der vandt 3-2.

Blot 13 minutter gik der fra Theo Janssens 1-2-reducering til Renato Ibarras sejrsmål, og dermed sluttede en lang optur for Ajax, der af de seneste otte kampe havde vundet syv og spillet én uafgjort.

Alt åndede ellers fred og ro i Amsterdam-klubben, der efter 70 minutters spil var foran med 2-0.

Lasse Schöne havde givet Ajax føringen i første halvleg, da hans langskud blev snittet af en Vitesse-forsvarer og dermed narrede målmanden.

Samme opskrift lå til grund for 2-0-målet, da Christian Poulsen sendte et langskud lige i hovedet på Christian Eriksen, der dermed uforvarende kunne notere sig et sjældent hovedstødsmål.

Det var fynboens sjette ligamål for klubben i denne sæson, og han lægger dermed Viktor Fischer bag sig på danskernes interne topscorerliste.

Fischer blev byttet ud 20 minutter før tid uden for alvor at have markeret sig.

De tre øvrige danskere fik til gengæld den tvivlsomme fornøjelse at være med til sidste fløjt i den noget overraskende nedtur mod et Vitesse-mandskab, der med sejren blander sig i topstriden.

Vitesse er nu nummer fem kun to point efter Ajax og fem efter førende PSV Eindhoven.