Akrobat gentager vildt cirkusnummer

En cirkusakrobat vil gå på line 20 meter over jorden. Liberal Alliance kritiserer, at cirkusartister bliver særbehandlet af arbejdsmiljøloven

For en måned siden faldt den colombianske akrobat, Ray Navas, syv meter ned og ramte jorden under en cirkusforestilling i Aarhus.

Ray Navas slap uden store skader, og nu er han klar til endnu et vildt forsøg.

I Odense vil han tirsdag eftermiddag gå på line udvendigt mellem topmasterne på Cirkus Arenas telt - 20 meter over jorden og uden sikkerhedsline.

Forskel på cirkusartister og landmænd

Ray Navas gennemførte nummeret i april, hvor det vakte stor opsigt.

Liberal Alliances Ole Birk Olesen var forarget over, at akrobaten kunne få lov til at balancere 20 meter over jorden, når en landmand i Roskilde samtidig havde fået en bøde på 10.000 kroner for at rense sin tagrende fra frontlæsseren på sin traktor.

- Er ministeren enig i, at en cirkusartist ikke er omfattet af arbejdsmiljøloven, men at en tagrensende landmand i en frontlæsser er, spurgte Ole Birk Olesen beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Folketingets Beskæftigelsesudvalg svarede tilbage, at cirkus ikke er omfattet af arbejdsmiljøloven på samme måde som landmænd.

- Aktiviteterne, som fx akrobater udfører i cirkus, kan ikke meningsfuldt udføres på en alternativ måde, der er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, skrev udvalget til Ole Birk Olesen - og det glæder cirkusledelsen.

- Det er selvfølgelig tragisk med sådan en ulykke, selvom det endte godt. Men det gode er, at vi nu har fået ministerens ord for, at der gælder særlige regler for os i cirkus, siger turnechef Klaus Jochumsen.

Ray Navas' forsøg sker på Odense Dyrskueplads, og det markerer Cirkus Arenas første forestilling i Odense.

Oversigt

    Oversigt