I det fynske folks tjeneste

Aktion mod sløseri på arbejdspladserne

Fynske byggepladser får i dag torsdag besøg af Arbejdstilsynet og SKAT. Der sker alt for mange ulykker på byggepladserne, mener Arbejdstilsynet.

Der sker alt for mange ulykker på byggepladserne, og derfor tager Arbejdstilsynet i dag på uanmeldte besøg på fynske byggepladser.

Det er det farlige arbejde på tage og stilladser, der bliver tjekket.

Og under dagens aktion vil Arbejdstilsynet på Fyn følgeskab af SKAT.

- Der sker stadig alt for mange alvorlige ulykker på byggepladserne, særligt hvor der arbejdes i højden. Hvis man falder ned ved arbejde på tage eller ved uafskærmede åbninger inde i bygningen, så går det altså for alvor galt, siger kontorchef Sonja Ploug Jensen, Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse.

Arbejdstilsynet tjekker også håndteringen af de tunge materialer, som bliver løftet og båret rundt på byggepladserne.

- Vinduer, døre, gasbetonelementer og andre byggematerialer vejer ofte så meget, at det kan give alvorlige rygskader at løfte dem, siger kontorchef Sonja Ploug Jensen.

Samtidig er det, der bæres, tit stort og uhåndterligt. Et vindue kan veje 100 kg og et så tungt loft kan gøre alvorlig skade. Her vil den gode løsning være at bruge velegnet løftegrej.

Det er 9. gang på to år, at Arbejdstilsynet gennemfører uanmeldte aktioner i byggeriet.

Efter aktionen vil Arbejdstilsynet og SKAT vurdere, om forsøget giver anledning til at udvikle samarbejdet fremover.

Læs mere

Fakta

I 2007 skete der 65 dødsulykker på danske arbejdspladser. Heraf skete 13 dødsfald på byggepladser.

Der er i 2007 anmeldt 5.543 andre alvorlige ulykker. Det svarer til, at hver ottende anmeldte arbejdsulykke i 2007 var så alvorlig, at den medførte amputation, knoglebrud eller skader på omfattende dele af legemet.