Aktion ved A.P. Møllers fødehjem

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers barndomshjem, Villa Anna, på Høje Bøgevej i Svendborg er "sat til salg".

Bag aktionen står 200 studerende ved de maritime uddannelser landet over, der protesterer mod, at A.P. Møller-Mærsk udflager 170 skibsofficersjob til asiatisk arbejdskraft.

Formanden for De Skibsofficersstuderendes Landsråd, Henrik Birk Larsen, siger, at aktionen skal symbolisere udsalget af 100 års dansk søfartstradition.

- Det var i Villa Anna, det hele startede, og derfor har vi fundet det naturligt at sætte den til salg for det samme beløb, som A.P. Møller-Mærsk sparer ved at skifte danske skibsofficerer ud med asiatiske, siger Henrik Birk Larsen.

Navigatørernes og styrmændenes fagforbund, Søfartens Ledere, har beregnet, at A.P. Møller-Mærsk kan spare 30-33 millioner kroner årligt ved at lade asiater overtage de 170 danske skibsofficer-job. Så det bliver prisen på Mærsks barndomhjem.

På de maritime uddannelser lige fra Skagen Skipperskole over Marstal Navigationsskole til Svenborg Internationale Maritime Academy (SIMAC) har frustrationerne bredt sig hos de studerende, der torsdagen igennem har protesteret.

- Der hersker stor usikkerhed blandt de studerende. De frygter, at de uddanner sig til arbejdsløshed og at dette skridt fra landets største rederi er starten på enden for 100 års dansk søfartstradition, siger Henrik Birk Larsen.

De studerende kommer ifølge Henrik Birk Larsen fra stor set alle rederier - også A.P. Møller-Mærsks studerende deltager i "salget" af Villa Anna.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt