Akut boligbehov: Flygtninge skal bo på plejehjem

Faaborg-Midtfyn Kommune vil omdanne det tidligere asylcenter og plejehjem Præstekærgaard i Horne til midlertidige flygtningeboliger.

Et tomt, tidligere plejehjem kan blive løsningen på et akut behov på midlertidige flygtningeboliger i Faaborg-Midtfyn. Selvom flygtningestrømmen til Danmark er faldende, er der stadig behov for at huse de flygtninge,  der kommer ud til kommunerne. I Faaborg-Midtfyn har man problemer med at huse de flygtninge, der kommer til og skal huses midlertidigt i resten af 2016 og 2017.

- Ifølge vores prognoser løber vi tør for boliger omkring årsskiftet, hvis vi ikke finder en løsning nu, siger Mette Haugaard Frederiksen (A), formand for Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Derfor var udvalget samlet til møde på rådhuset i Ringe mandag aften, hvor man diskuterede hvordan man finder egnede boliger til flygtningene.

Tre scenarier
Faaborg-Midtfyn er forpligtet til at anvise flygtninge, der har fået asyl, en permanent bolig. Men kommunen er nærmest støvsuget for egnede lejemål som flygtningene kan betale, og derfor bliver de boende længere tid i de midlertidige boliger.

Derfor har man opstillet tre scenarier, der skal afhjælpe problemet. Det første scenarie går ud på at omdanne det tidligere asylcenter og plejehjem Præstkærgaard i Horne til 37 midlertidige boliger. Det andet scenerarie er en blanding, bestående af 15 midlertidige og 11 permanente boliger, også placeret i plejehjemmet i Horne, mens scenarie tre er en midlertidig pavillionby med placering enten i Ringe, Årslev eller Gislev.

Midlertidige boliger mest nødvendigt
Valget faldt faldt på den første model, der kun er midlertidige boliger, fordi den løser det mest akutte behov, og forhindrer, at man betaler en høj husleje til tomme bygninger.

- Vi kommer til at have en tomgangsleje på halvanden millioner kroner om året, hvis vi ikke bruger bygningerne. Og når de nu står tomme, og vi har et akut problem, så kan man sige, at det løser mange udfordringer på samme tid, siger Mette Haugaard Frederiksen.

Faaborg-Midtfyn Kommune har i jagten på flere midlertidige og permanente boliger annonceret på sin egen hjemmeside

 

 

Oversigt

    Oversigt