Akutgruppe Sydfyn takker af

Akutgruppe Sydfyn har på et møde onsdag aften besluttet at takke af og nedlægge gruppen, der siden 2007 har kæmpet for akutfunktionen i Svendborg.

- Det giver ingen mening at fortsætte, når vi heller ikke har regionen med os. Vi kan ikke udrette noget på Christiansborg, når regionen ikke kan, siger Gert Rasmussen, der er koordinator for Akutgruppe Sydfyn, til TV2/FYN.

Den 21. december opgav Region Syddanmark at kæmpe videre for akutfunktionen i Svendborg. Beslutningen kom efter, at sundhedsminister Astrid Krag med et brev til regionen slukkede de sidste håb.

Akutgruppe Sydfyn har arbejdet skulder ved skulder med Region Syddanmark, som de betragter som forbundsfæller. Da regionen opgav kampen, valgte gruppen derfor også at smide håndklædet i ringen. Den endelige beslutning faldt på et møde hos korrdinatoren onsdag aften.

- Det er rigtig ærgerligt, men et eller andet sted var stemningen på mødet god. Vi fik en god snak om fem års kamp, og vi må videre og slå en streg i sandet, siger Gert Rasmussen.

Akutgruppe Sydfyn er en tværpolitisk gruppe, der siden 2007 har kæmpet for at bevare og udbygge akutberedskabet. I januar indvies imidlertid en fælles akutmodtagelse med en begrænset levetid, frem til det nye OUH står klar i 2020. Akutgruppen har besluttet at støtte den nye modtagelse med den lille bunke overskydende penge, der er i gruppen.

- Vi har cirka 1500 kroner. Det er ikke meget, men de kan måske forsøde livet for børn i venteværelset i den nye moderne modtagelse, siger Gert Rasmussen til TV2/FYN.

Pengene overrækkes ved indvielsen i januar.

Oversigt

    Oversigt