Alarm: Fordoblet ledighed blandt nyuddannede

Ledigheden blandt de nyuddannede stiger år efter år. Derfor blev fynske studerende i dag gjort klar til jobmarkedet på studiestartsmessen på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Ledighedstallet blandt de nyuddannede er de sidste 5 år mere end fordoblet. Derfor blev der også taget godt imod en messe på Erhvervsakademiet Lillebælt, som skal være med til at give de studerende et netværk til måske kommende arbejdsgivere.

- Jeg synes allerede, at man tænker over, om man kan få et arbejde, når man er færdiguddanet. Så jeg synes, det er meget rart, at man kan snakke med så mange forskellige virksomheder her til messen, fortæller Cecilie Fagsgaard som studerer til markedsføringsøkonom på Erhversakademiet Lillebælt.

Erhvervsakademiet Lillebælt havde i dag besøg af virksomheder, kulturformidlere og foreninger, som kan give de studerende et netværk, som blandt andet kan være med til at forebygge den store ledighed blandt nyuddannede.  

Første gang messen afholdes på EAL

Det er Studenterhus Odense der står bag arrangementet sammen med Odense studenterradio. Messen har de sidste fire år foregået en gang om året på SDU, hvor den i år er udvidet til også at omfatte Erhvervsakademiet Lillebælt.

- De kan få et nyt netværk, de kan møde nogen, de kan blive en del af en forening, hvor de møder endnu flere. Det der med at komme ud og blive en del af et miljø, så man ikke bare sidder derhjemme efter skole og laver sine lektier, men også kommer ud og tænker over sin fremtid. Det synes jeg er rigtig vigtigt, og det er messen med til, siger Anna Korsgaard der arbejder hos Studenterhus Odense og er kordinator for studiestartsmessen.

Fra deltager til udstiller

En af udstillerne på messen er hjemmeværnet, og her kan de i hvert fald tale med om, at messen kan hjælpe de studerende i arbejde.

- Sidste år der blev jeg rent faktisk kapret på den her messe, da den blev holdt på SDU. Jeg synes messen giver et rigtig godt overblik. Som studerende kan du komme ud og tale med en masse forskellige foreninger og virksomheder. Hvis du tværtimod selv sidder og skal opsøge dem, så virker det meget uoverskueligt, fortæller Camilla Johansen som lige nu er i praktik hos forsvaret, og er med som udstiller til messen.

Ledighed hos nyuddannede 

Hos SDU Erhverv mener de også, at messen kan være med til at skabe dialog mellem de studerende og virksomhederne. På den måde kan de studerende blive bedre rustet til fremtiden, hvor de skal kæmpe om arbejdpladser og imod en stigende ledighed.
 
- Der er ikke nogen tvivl om, at hvis man kigger i statistikkerne, så går det den forkerte vej. Vi har ikke noget sted her i regionen, der har et hovedsæde alla Novo, Lego eller lignende, som kan aftage en masse af vores studerende. Så er der selvfølgelig også nogle andre faktorer som spiller ind på ledighedstallene. Også fremdriftsreformen har stor betydning for ledigheden, fordi der er kommet flere demitender ud nu her, end der plejer, fortæller Christian Vester Nielsen, der er erhvervskonsulent hos SDU Erhverv.

Nyt kendskab til virksomheder

For de studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt var messen en succes, og de kunne gå hjem med ny viden og inspiration.

- Jeg har i hvertfald fået kendskab til nogen foreninger, og noget som jeg ikke vidste eksisterede, og dem kunne man jo tage fat i når man er færdiguddannet, fortæller Sabine Brylling som studerer markedsføringsøkonom på Erhvervsakademiet Lillebælt.

 

At finde et job som ny-udddannet bliver sværere og sværere. Og det skaber  bekymrede studerende.Derfor havde Odense studenterhus i dag arrangeret en messe på Erhversakademiet Lillebælt, hvor der var inviteret flere virksomheder, kulturformidlere og foreninger, så de studerende havde mulighed for at netværke med måske kommende arbejdsgivere.

 

 

Oversigt

    Oversigt