I det fynske folks tjeneste

Aldersforskning på SDU vækker opsigt

SDU undersøger hvorfor flere søskende i nogle familier bliver over 90 år.

Hemmeligheden bag en høj alder bliver nøje gransket på Syddansk Universitet, og nu vækker forskningen international opsigt.  TIME Magazine giver SDU-forskningen et fremtrædende plads i et særnummer.

TIME Magazine har netop udgivet et særnummer om aldring og sammen med en række helt store amerikanske universiteter fylder forskningen fra Syddansk Universitet magasinets spalter.

Det er Professor Kaare Christensen fra forskningsgruppen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, der i samarbejde med amerikanske universitetet har leveret artiklerne til magasinets særnummer.

Kaare Christiansens forskning er banebrydende i forsøget på at klarlægge hvorfor nogle familier har en væsentlig længere levetid end andre. Syddansk Universitet er det universitet, der bidrager med de ældste og mest specielle familier. SDU undersøger familier, hvor flere søskende er blevet over 90 år, samt deres børn og ægtefæller.

Forskningen på SDU viser også, at hvis udviklingen i middellevetiden fortsætter, som den har gjort hidtil, vil hver andet af de børn der bliver født i dag, blive 100 år.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.