Aldrig sket før: Børnepsyk får pengegave

Drengene og pigerne på Børnepsykiatrisk afdeling i Odense har fået en forsinket julegave. For første gang nogensinde har en gruppe mennesker samlet ind til afdelingen.

Det er ikke hver dag, at Børnepsykiatrisk afdeling i Odense modtager en pengedonation, faktisk er det aldrig sket - ikke før i dag.

- Det er meget mere almindeligt at tænke på den almindelige børneafdeling. Der findes stadig en tavshed og et tabu i samfundet om den type lidelser, som vi behandler, forklarer Kurt Memmert, der er Ledende overlæge for Børne- og Ungdomspsykiatrien på Odense Universitetshospital.

Pengene er plasket hjem af svømmere fra klubben Frem, der havde skaffet forældre, bedsteforældre og lokale købmænd og virksomheder som sponsorer og svømmede tilsammen 96.000 meter - og det giver i alt 51.000 kroner, direkte til afdelingen.

- Vi var sikre på, at det ikke skulle være til en af de normale man giver til som kræften eller børnehospitalet. Vi ville gerne give det til nogen af dem, der ikke var så meget opmærksomhed på forklarer René Lorenz, som er bestyrelsesmedlem i svømmeklubben Frem.

- Vi er stolte af, at vi som klub kan være med til at gøre en forskel, understreger han.

Børnene på afdelingen kan nu se frem til en helt ny, udendørs legeplads.

Oversigt

    Oversigt