Alex Ahrendtsen anmeldes for racisme

Det fynske folketingsmedlem, Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, vil mandag blive meldt til politiet for racisme efter udtalelser på TV2 News.

Fredag aften diskuterede folketingspolitikeren, om det er den rette beslutning, at uddannelsesinstitutionen Sopu-Hillerød har forbudt en elev at bede i frikvartererne.

Under debatten sagde Alex Ahrendtsen blandt andet:

- Der er kun en ting, der er værre end rettroende muslimer, og det er konvertitter.

- Rettroende muslimer er jo til skade for folkestyret og demokratiet, og derfor er vi nødt til at slå hårdt ned på dem. Og især konvertitter er ekstreme, de er faktisk de værste, sagde Alex Ahrendtsen i TV-udsendelsen.

Bag politianmeldelsen står foreningen anmeldhad.dk. Ifølge formand Qasam Ijaz vil den blive indgivet til Københavns Politi mandag, når foreningens jurister har alle detaljer på plads i anmeldelsen.

- Vi har fået flere henvendelser fra folk, der er stødte over de udtalelser, som Alex Ahrendtsen kom med fredag aften. Vores jurister vurderer, at det er en overtrædelse af racismeparagraffen, siger Qasam Ijaz til TV 2 med henvisning til straffelovens paragraf 266 b.

Hovedpersonen selv tager den kommende anmeldelse med ro.

- De er velkomne. Det er der andre, der har gjort før. Folk bruger den paragraf som et redskab til at lukke munden på politikere, og det bliver altid afvist af politiet, siger Alex Ahrendtsen til TV 2.

 

 

Oversigt

    Oversigt