I det fynske folks tjeneste

Alex forlader Bjarne

Cykelrytteren Alex Rasmussen forlader Team Saxo Bank og holdejer Bjarne Riis til fordel for Brian Holms HTC-Columbia.

Åreladningen fra Team Saxo Bank fortsætter. Lørdag forlod Fabian Cancellara Bjarne Riis' cykelhold, og søndag var det så Alex Rasmussens tur til at offentliggøre sit skifte til HTC-Columbia, hvor Brian Holm er sportsdirektør.

Dermed har Alex Rasmussen valgt at følge Andy og Fränk Schleck, Matti Breschel, Jakob Fuglsang og senest Fabian Cancellara væk fra Team Saxo Bank.

- Det har jeg valgt, fordi jeg ser nogle muligheder i det hold på sprintersiden. Jeg synes stadig, at jeg har meget at lære, og der er det det store hold, så jeg tror, at jeg kan lære meget det kommende år, siger Alex Rasmussen til TV 2 Sporten.

Alex Rasmussen blev tidligere i år sorteret fra i sidste øjeblik til de to forårsklassikere Paris-Roubaix og Flandern Rundt, og de løb ser fynboen frem til måske at deltage i næste år for HTC-Columbia.

- Jeg håber på at kunne forberede mig på de løb næste år - og kunne fokusere 100 procent på dem. Nu skal jeg jo heller ikke køre bane-VM, så der kommer til at være fokus på landevejen hele året. Det betyder meget at have de to løb i kikkerten, og det gør, at træningen i de sure vintermåneder lidt sjovere, siger Alex Rasmussen.

Alex Rasmussen har underskrevet en etårig kontrakt med HTC-Columbia, der træder i kraft 1. januar.