I det fynske folks tjeneste

Alex R. jubler over Mørkøvs succes-Tour

Michael Mørkøvs faste makker på vinterbanerne, Alex Rasmussen, glæder sig over, at vennen har succes i Touren.

Alex Rasmussen blev ikke udtaget til årets Tour de France, men fynboen kan alligevel glæde sig over sin faste makker i seksdagesløbene, Michael Mørkøv, som har stor succes på de belgiske landeveje i Tour de France.

- Det er sejt, at han satte sig noget i hovedet og førte det ud i livet med den bjergtrøje. Det er modigt. Han er debutant, og det er rigtig svært, for der er mange, der gerne vil have den trøje, siger Alex Rasmussen.

Garmin-rytteren er i øjeblikket på træningslejr med banelandsholdet i Livigno, hvor de fokuserer på OL. Hvis alt går vel, skal både Alex Rasmussen og Michael Mørkøv køre med på 4000-meter-holdet ved legene i London.

Rasmussen har kendt Mørkøv i mange år, og derfor overrasker det ham ikke, at vennen griber sin chance netop nu.

- Det er fedt. Det kommer nok ikke til at ske igen i Tour de France, at ryttere som Michael kan køre deres egen chance på Saxo Bank-holdet, når Contador kommer tilbage næste år. Det ved han godt. Derfor griber han denne gyldne chance.

- Michael har altid arbejdet sindssygt hårdt - også for alle mulige andre, siger Alex Rasmussen.

Michael Mørkøv erobrede søndag den prikkede bjergtrøje, og mandag drog danskeren igen i udbrud. Dermed er han den mest eksponerede rytter i løbet indtil videre, og Rasmussen vurderer, at man kommer til at se meget mere til Saxo Bank-rytteren.

- Nu er hans Tour jo reddet. Han har lavet et kæmpe resultat, og nu kan han køre helt frit. Nu er det ren selvtillid og bare kørelyst. Vi får meget mere at se til ham.

- Jeg håber, at han kan ramme et Lars bak-udbrud, der holder hjem, siger Rasmussen med henvisning til Lars Baks etapesejr i årets Giro d'Italia.

Alex Rasmussen afventer i øjeblikket en afgørelse fra sportsdomstolen CAS, der skal bestemme, om danskeren skal have karantæne for en sag om uorden i whereabouts.

Ved du noget? Så send os et tip