Alex Rasmussen enig: Jeg skal have en straf

Alex Rasmussen forstår godt, at hans cykelkolleger håber, at dopingsagen mod ham ender med en karantæne.

Flere kolleger har givet udtryk for, at cykelrytteren Alex Rasmussen bør have en straf i sagen om rod i sine whereabouts, selv hvis han - som de fleste synes enige om - ikke har snydt med doping.

Hovedpersonen deler for så vidt den holdning, selvom han mener, at han har fået straf nok ved at være udelukket fra VM på hjemmebane tidligere på året.

- Der skal være en straf. Men jeg synes også, at den skal hænge sammen med, hvad folk har gjort. Det er irriterende, når man ved, at folk doper sig og får et år, og så skal jeg straffes lige så hårdt, siger Alex Rasmussen.

Et halvt år må være nok

To af Rasmussens kolleger - Rasmus Quaade og Jakob Fuglsang - mener, at det vil være forkert, hvis fynboen slipper uden straf, selv hvis han ikke har snydt.

Det vil gøre hele systemet med indberetninger af whereabouts meningsløst, lyder vurderingen.

- Jeg har ikke noget imod at få en straf overhovedet, men jeg synes, at den skal stå i forhold til, hvad der er sket, siger Rasmussen og fortsætter:

- Man må kunne gå ind og vurdere, om folk virkelig prøver at gemme sig, eller om de dummer sig, men der skal selvfølgelig være konsekvenser. Ellers er der ingen pointe i det. Det har Rasmus (Quaade) også ret i.

Et halvt år vil være rimeligt, mener den firedobbelte VM-vinder.

- Hvis jeg siger seks måneder, så tænker jeg selvfølgelig også lidt på mig selv, for så kan jeg nærmest nå det hele, siger Alex Rasmussen med henvisning til, at han så kan køre fra starten af næste sæson.

Whereabouts-systemet går ud på, at professionelle cykelryttere skal indberette, hvor i verden de befinder sig. På den måde kan de altid underlægges dopingkontrol.

Oversigt

    Oversigt