Alex Rasmussen glæder sig til at vende tilbage

Cykelrytteren Alex Rasmussen får comeback ved DM i parløb torsdag i Ballerup sammen med Michael Mørkøv.

Selvom dopingsagen mod cykelrytteren Alex Rasmussen fik nyt liv kort før jul, da den internationale cykelunion (UCI) valgte at anke frifindelsen fra det danske dopingnævn, kan fynboen nu se frem til et comeback.

Alex Rasmussen skal køre DM i parløb med kollegaen Michael Mørkøv på torsdag i Ballerup Super Arena.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang igen, siger Alex Rasmussen i en pressemeddelelse.

Fynboen har ikke kørt cykelløb, siden han blev trukket ud af Tour of Britain i september kort før VM, som han havde set frem til i flere år.

Rasmussen stod til et års udelukkelse for rod i sine indberetninger til antidopingmyndighederne. Siden afgjorde dopingnævnet under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) imidlertid, at Alex Rasmussen ikke skulle straffes.

Afdæmpede forventninger

Den danske Garmin-rytter har afdæmpede forventninger til DM, da han ikke har kørt på banen siden februar, da han vandt seksdagesløbet i København sammen med Michael Mørkøv.

- Michael og jeg kan næsten kun skuffe. Jeg har sagt det før og siger det nu igen: På et eller andet tidspunkt kommer der nogen og slår os.

- Konkurrenterne bliver bedre og bedre, og Michael og jeg har jo ikke kørt så meget på banen i år. Jeg håber og tror dog på, at vi nok skal vinde igen, om ikke andet så på grund af den store erfaring vi har, siger Alex Rasmussen.

Alex Rasmussen er fri til at køre cykelløb, indtil den internationale sportsdomstol (CAS) måtte dømme, at han eventuelt skal have karantæne.

Oversigt

    Oversigt