Alex Rasmussen lever i uvished til januar

13. januar ved cykelrytteren Alex Rasmussen, om hans frifindelse i dopingsagen om whereabouts bliver anket.

Cykelrytteren Alex Rasmussen kunne næsten ikke tro det, da han midt i november blev frikendt trods sine indrømmelser om tre gange sjusk med at fortælle dopingkontrollanterne om sine opholdssteder.

Rasmussen jublede, selv om flere iagttagere mente, han burde vente med at åbne champagnen, idet både den internationale cykelunion (UCI) og det internationale antidopingagentur (Wada) havde mulighed for at anke frifindelsen.

Lytter rytteren til iagttagerne, må champagnen blive på køl nytåret over. Formentlig vides det først 13. januar med sikkerhed, om frifindelsen bliver anket.

I en mail til Ritzau forklarer Danmarks Idræts-Forbund reglerne.

UCI har frem til 23. december til at beslutte, om man vil anke, derefter har Wada tre uger til at beslutte sig. Frifindelsen kan altså helt frem til og med 13. januar blive anket til den internationale sportsdomstol (CAS).

Det har torsdag ikke været muligt at få fat i Alex Rasmussen for at høre hans kommentar til de lange udsigter for en endelig afklaring, men da Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) dopingnævn frikendte ham midt i november, var frygten for en ankesag begrænset.

- Man kan jo aldrig være hundrede procent sikker med UCI, men umiddelbart har DIF jo været enstemmig og fulgt reglerne.

- Og jeg har jo ikke kørt en frikendelsessag. Jeg har kørt en indrømmelsessag, så det burde ligge i juraen, at jeg skal frifindes, så jeg tror egentlig ikke, at UCI er interesseret i at anke afgørelsen, sagde Alex Rasmussen dengang til Ritzau.

Han blev frifundet, fordi UCI har været for længe om at gøre ham opmærksom på hans tredje regelbrud.

Rasmussen er i fuld gang med sæsonplanlægningen som en del af Garmin-Cervelos hold. Han har planer om at køre flere seksdagesløb og taler med den danske cykelunion om mulighederne for at blive en del af OL-holdet på bane.

Imens overvejer UCI og Wada, om man skal anke frifindelsen. UCI har ikke lyst til at melde noget ud endnu.

- Alle får besked på en gang, når beslutningen er truffet, hedder det i en mail til Ritzau.

Oversigt

    Oversigt