Alex Rasmussen overrumplet af Tour-chance

Den fynske sprinter Alex Rasmussen har med skiftet til HTC-Columbia bragt sig tæt på debut i Tour de France.

Cykelrytteren Alex Rasmussen fik en drømmebesked fra sin kommende sportsdirektør på HTC-Columbia, Rolf Aldag, da de to for nylig mødtes.

- Rolf Aldag sagde, at jeg skal stile efter Tour de France med henblik på holdtidskørslen. Tour de France er blevet en ny drøm for mig, siger Alex Rasmussen.

Også holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, ser muligheder for fynboen i det kommende Tour de France, men det kommer ikke af sig selv, advarer han.

- Jeg er enig med Aldag. Det ser godt ud, men det store spørgsmål er, om han kan klare et treugers etapeløb. Det får vi afklaring af i løbet af sæsonen. Vi skal se, om han er robust nok, for vi kender ham dybest set ikke endnu, siger Brian Holm.

Alex Rasmussen anede ikke, at han gik med drømme om verdens største cykelløb. Han havde slet ikke set muligheden opstå, da Riis aldrig nævnte ham som et emne for Team Saxo Banks trup til det franske etapeløb.

- Jeg har været på Team Saxo Bank, og der har jeg nærmest været i tredje række. Der har jeg haft en helt anden prioritet, også fordi de skal have mange flere bjergryttere med, så jeg havde slet ikke overvejet det.

I december skal Alex Rasmussen køre vindtunnel i Tyskland med sit ny hold. Her skal han afprøve nyt udstyr og finde den optimale position til enkeltstarterne, som bliver hans primære fokus for næste sæson.

Oversigt

    Oversigt