I det fynske folks tjeneste

Alex Rasmussen: Publikum gør mig stærkere

Der er stort pres på Alex Rasmussen før Giro-enkeltstarten, og danskeren håber på stor støtte fra publikum.

Der var høj stemning og mange mennesker i Herning, da feltet til Giro d'Italia blev præsenteret i byen fredag eftermiddag.

Og der skulle meget gerne være mere af det samme lørdag, håber Alex Rasmussen, som mener, at højlydt begejstring langs den 8,7 kilometer lange strækning kan få supermanden frem i ham.

- Jeg håber, at det kommer til at give 5-10 procent ekstra. Man vil kunne mærke, at stemningen løfter sig, når man kører ned gennem gaderne, så det skal nok hjælpe mig, siger Alex Rasmussen.

Danskeren er på grund af sine kvaliteter som enkeltstartsrytter, og fordi han er på hjemmebane, blevet udråbt som en af favoritterne til at vinde åbningsetapen i det italienske løb.

Blandt andre verdensmesteren Mark Cavendish har peget på Rasmussen som en mand, der har en god chance for lørdag at iføre sig den lyserøde førertrøje, som i øvrigt samtlige herningensere bærer i disse dage.

Fredag blev Rasmussens forberedelse på ruten spoleret, fordi strækningen ikke var lukket af, og en af hans holdkammerater kolliderede med en bil.

I stedet vil danskeren teste ruten med fuld gas umiddelbart før, løbet går i gang.

- Jeg tager herud og kører den igennem en time før løbet, og bagefter tager jeg op på et hotel og slapper af.

- Jeg har prøvet mange gange før, hvor vi har fået at vide, at ruten var lukket, men så var den det ikke alligevel, så vi har altid en plan b, siger Alex Rasmussen.

Den danske Garmin-rytter kommer i skarp konkurrence med en række andre ryttere om sejren. Rasmussen starter klokken 19.01.