I det fynske folks tjeneste

Alex Rasmussen skal til VM

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen har fået de to sidste pladser på det danske hold til VM i landevejscykling i Australien.

Michael Mørkøv var ufattelig skuffet torsdag, da han fik at vide, at han ikke måtte køre med i det store spanske etapeløb Vuelta a Espana, fordi han ikke stod på Team Saxo Banks bruttoliste.

Men 24 timer senere fik han et plaster på såret, da han fik tildelt en af de to resterende pladser til det danske hold ved VM på landevej i Australien i september.

Og Michael Mørkøv skal både køre linjeløbet og repræsentere Danmark i enkeltstart. Det samme skal hans holdkammerat på Team Saxo Bank og faste seksdagesmakker, Alex Rasmussen, der fik den sidste plads.

- Alex og Michael har begge kørt et glimrende efterår, og er gode hjælperyttere. VM-løbets første 85 km fra Melbourne til Geelong er helt flade, og her kan vi få stor nytte af Alex, der også kan hjælpe på de første omgange på rundstrækningen i Geelong, siger den danske landstræner Lars Bonde.

- Michael er en loyal hjælperytter, og jeg tør godt udtage ham, selvom han ikke skal køre Vuelta a Espana, da han har en fantastisk træningsmoral, og jeg ved, at han vil komme velforberedt til Australien, siger landstræneren.

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv blev henholdsvis nummer to og tre ved DM i enkeltstart, og de er dermed oplagte valg til at køre den disciplin ved VM, da DM-vinderen, Jakob Fuglsang, har meldt afbud til VM.

- Michael har udviklet sig meget som enkeltstartsrytter i år. Alex kan køre for et godt resultat allerede i år, men kan også bruge årets VM som et godt afsæt til næste års VM i Danmark, hvor målet er et topresultat, siger Lars Bonde.

Alex Rasmussen blev seneste nummer tre på den afsluttende enkeltstart i Pro Tour-løbet Eneco Tour.

De øvrige ryttere, der skal køre linjeløb, er Chris Anker Sørensen, Matti Breschel, Anders Lund og Lars Bak.