Algealarm på Langelandsfestivalen

Den giftige algesuppe ved Langeland har fået Langelandsfestivalen til at advare mod at sluge badevandet, hvis man vover sig ud i bølgen.

-

Den giftige algesuppe ved Langeland, har fået Langelandsfestivalen til at advare mod at sluge badevandet, hvis man vover sig ud i bølgen.


Torsdag morgen blev folkene bag Langelandsfestivalen gjort opmærksom på, at der var risiko for, at algerne ville være ud for den strand, som mange af gæsterne benytter. Det fik dem straks til at gå i aktion.


Advarselsskilte


\"Vi har sat skilte op i presse/informationsområdet, hvor vi anbefaler strandgæsterne at tage brusebad, efter de har været i vandet. Vi fraråder også at sluge havvandet\", siger Lasse Roldkjær, der er pressechef.


Der er dog endnu ingen øjenvidneberetninger om alger ud for festivalstranden.


Følger situationen hele tiden


Torsdag formiddag har Rudkøbing Kommune været ude at tage prøver ved strandene. Teknikerne har ikke fundet alger nær stranden.


\"Men situationen kan ændre sig hele tiden, så vi kontrollerer løbende\", siger John Kjær Andersen. Kommunens tekniske chef fortæller videre, at hvis der observeres blågrønalger senere, vil kommunen sætte advarselsskilte op ved strandene.


Ubehagelige konsekvenser


Algerne ses som grumset brunt vand, og særligt børn og hunde bør holdes fra havvandet i tilfælde af algeforekomster.


Man risikerer at få hudirritation og maveproblemer, hvis man indtager algerne.


Som tommelfingerregel skal man lade være med at bade, hvis man ikke kan se sine tæer, når man står i vand til knæene.

Oversigt

    Oversigt