Ali blev årets borger i Vollsmose: - Jeg var lidt i chok

16-årige Ali Aziz Al-Tamimi er flere gange dansk mester i boksning. Og så satser han på OL og en karriere som proff-bokser.

Torsdag blev årets borger i Vollmose kåret for ottende gang. Det skete i det lokale kulturhus, hvor den kun 16-årige Ali Aziz Al-Tamimi til sin store overraskelse blev kåret.

- Jeg var lidt i chok i starten. Jeg forventede ikke det var mig, men det er rart, og jeg fik det meget dejligt inden i, siger Ali Aziz Al-Tamimi.

Han går på Sct. Knuds Gymnasium og vil gerne være et forbillede for andre unge. Det gør han ved blandt andet at fokusere på en boksekarriere, som har bragt ham på landsholdet og øverst på skamlen fire gange ved det danske mesterskab.

quote - Valget faldt på Ali, fordi han på alle måder er en god rollemodel for de unge i Vollsmose og en god repræsentant for bydelen. Og så gør han en flot figur både som bokser og som træner for de yngre boksere i Vollsmose Boxing, sagde formand for Samarbejdsrådet.

 Søren Damgaard, ifølge Vollsmose.dk, da han overrakte prisen til Ali Aziz Al-Tamimi

- Det føles som om folk ser op til mig. Og det føles dejligt inden i, når man får at vide, at man er rollemodel, siger Ali Aziz Al-Tamimi.

For Ali Aziz Al-Tamimi er det vigtigt, at der fortælles gode historier om Vollsmose.

- Der sker mange gode ting i Vollsmose. Men desværre bliver der kun nævnt de dårlige ting.

- Vi har lige været til DM (bokseklubben, red.), hvor vi hentede fire guldmedaljer. Og det synes jeg er rigtig godt, siger Ali Aziz Al-Tamimi, der ikke kun er udøvende bokser i Vollsmose Boxing, men også træner de yngre medlemmer.

- Jeg er både en god træner og en god ven for dem. Det handler ikke kun om boksning, når jeg træner dem. Det handler både om boksning og deres personlighed.

Ali Aziz Al-Tamimi har store ambitioner for sin boksekarriere og satser på at komme til de olympiske lege.

- Min plan er OL i 2024. Det er min plan lige nu. Efter det vil jeg prøve at blive professionel. 

- Og jeg tror på mit mål. Det kræver hårdt arbejde. Disciplin. Og vilje.

 

 

Oversigt

    Oversigt