Allende: Kom i gang Odense

Den verdensberømte chilenskfødte forfatter Isabel Allende kom lørdag med en opsang. Odense skal gøre meget mere ud af at være H.C. Andersens fødested.

Søndag modtager Isabel Allende H.C. Andersen Litteraturprisen.

Den verdenskendte forfatter forstår ikke, at Odense ikke gøre meget mere væsen af sig i forhold til at fortælle verden, at her er H.C. Andersen født.

- Man skal føre hans værker frem til, hvor vi er i dag og sørge for at fejre ham i stor stil. I er meget heldige. Han kom herfra, så I har en fantastisk ressource, sagde hun i dag til TV 2/FYN.

Der skal ikke nødvendigvis laves temaparker. H.C. Andersen Litteraturprisen er starten, mener Allende, og det kan sagtens blive bedre, hvis ellers viljen er der.

- Problemet er at folk aldrig kan blive enige om, hvad der skal gøres, og så begynder de at skændes om, hvordan H.C. Andersen skal fejres, og til sidst bliver det til ingenting. Hvis jeg havde haft H.C. Andersen i mit hjemland, åh Gud, hvad kunne vi ikke have gjort med det, siger forfatteren.

Du kan se prisoverrækkelsen, hvor Allende får overrakt prisen af Kronprins Frederik, søndag på TV Fyn eller her på hjemmesiden. Begge steder direkte.

Oversigt

    Oversigt