I det fynske folks tjeneste

Allerede muligt at tvangsadoptere

Den gældende lovgivning giver allerede mulighed for at tvangs-bortadoptere børn af narkomaner. Dansk Socialrådgiverforening kritiserer i dag den konservative Vivi Kier, som i går var fremme med forslag om, at børn af narkomaner skal bortadopteres med tvang.

Vivi Kier fortalte i går til TV2/Fyn, at Folketingets velfærdsudvalg arbejdede på lovgivning om, at give kommunerne bemyndigelse til at bortadoptere børn af narkomaner - også mod forældrenes vilje.

- Jeg synes det er lidt et paradeforslag. For muligheden om tvangsadoption foreligger allerede, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening Henning Breinholt i dag til radionyhederne.dk.

Det afviser Vivi Kier dog, da hun mener, at det nye forslag vil give mulighed for at bortadoptere på et langt tidligere tidspunkt - mens børnene er helt små.

- Hvis Socialrådgiverforeningen mener, at det her allerede er gældende lovgivning, stiller jeg store spørgsmålstegn ved, hvorfor i al verden man ikke har benyttet sig af det for at sikre børnene en tryg opvækst?

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.