Ambulance Syd: Vi rykker hurtigere ud

Ambulance Syd gjorde mandag status. Ambulancerne kommer hurtigere ud og økonomien ser fin ud.

Ambulance Syd rykker hurtigere ud, er fuldt bemandet, og økonomien ser solid ud. 

Sådan lød de tre hovedpunkter, da Ambulance Syds ledelse mandag gjorde status til Region Syddanmarks præhospitale udvalg. 

Den gennemsnitlige responstid for ambulancerne med blå blink er blevet væsentlig lavere end regionspolitikerne egentlig forlangte. For eksempel er responstiden for tredje kvartal på Fyn nu 7,7 minutter, hvor målet og det politikerne forlangte var 7,9. 

Også i Sydvestjylland og i Sønderjylland er responstiden nu lavere end forventet. Der rykker ambulancerne nu gennemsnitligt ud på 8,2 minutter og 8,7 minutter, hvor politikerne forlangte det gjort på 8,6 og 9,8 minutter. 

Ambulanceselskabet kunne også fortælle, om en stationernes bemanding, der også ser positiv ud. Der er nu fuld bemanding med 587 medarbejdere, og ledelsen fortalte mandag, at der kommer mange ansøgninger, når der bliver slået nye stillinger op.  

- Vi oplever de laveste responstider længe, efter en svær tid med reddermangel har Ambulance Syd nu folk på alle poster, og økonomien ser solid ud. Vi har vist, at Region Syddanmark kan køre ambulancer til BIOS-priser,  siger Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, i en pressemeddelelse.

quote Jeg er meget stolt af at have været med til at bryde det monopol, der har været på ambulancekørslen i Danmark.

Thyge Nielsen (V),  formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg

BIOS, som ellers havde stået for ambulancekørslen i det syddanske, gik konkurs i sommeren 2016. Herefter besluttede et flertal i Region Syddanmark at hjemtage ambulancekørslen i de områder, hvor BIOS havde haft opgaven. 

Regionen lavede altså sit eget ambulanceselskab, Ambulance Syd. 

Og det ser ud som om, at det var en god idé:

-  Det virker, som om Ambulance Syd er kommet godt i vej. Det viser vi gjorde det rigtige i regionsrådet, da vi valgte at hjemtage opgaven, siger Thyge Nielsen. 

Oversigt

    Oversigt