Ambulancereddere siger fra: For hårdt at lukke huller på Fyn

Jyske reddere skal fortsat dække huller i Bios’ fynske vagtplan, og det begynder at sætte sine spor, lyder det fra tillidsmand

Flere måneder med udstationeringer i bl.a. Odense begynder nu at sætte sine spor blandt ambulanceredderne hos Responce. Det oplyser DR FYN. 

Selskabet, der oprindeligt kun skulle køre ambulancerne i Trekantområdet, har siden 1. september dagligt haft mindst tre ambulancer placeret forskellige steder i Region Syddanmark. Det er sket for at lukke hullerne i konkurrenten Bios' vagtplan, men nu siger Responce-redderne fra, fortæller fællestillidsmand, Stefan Fyhn.

- Folk er triste, kede af det og har en dårlig arbejdsmoral. De er kede af at tage på arbejde til 12 timer, hvor de ved, at de skal være af sted i bilen en hel dag, siger tillidsmanden.

Utilfredsheden er ikke blevet mindre af, at redderne i slutningen af november sidste år blev lovet en normalt ambulancedrift fra 1. januar. Men det er altså ikke sket, understreger Stefan Fyhn, der har bedt Responces ledelse om at tage sagen op med regionen.

- Folk er på vej ud af faget. De kigger på alternativer, og det er ikke alternativer i Region Syddanmark. Det er noget helt andet eller ambulanceopgaver for andre udbydere, siger Stefan Fyhn.

Direktør hos Responce, Michael Sørensen, fortæller, at man har kontaktet Region Syddanmark for at diskutere sagen.

Konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Mads Haugaard, vil ikke kommentere sagen i pressen.

 

- Jeg frygter at en ny bølge af reddere forlader faget, siger fortæller tillidsmand Stefan Fyhn fra Responce.

 

Oversigt

    Oversigt