Amtspolitikere siger ja tak til Region Fyn

Det var et pænt enigt amtsråd, der mandag aften mødtes for at stemme om, hvor stregerne på landkortet fremover skal tegnes. Kun Dansk Folkepartis, Tina Pedersen stemte imod amtets anbefaling om at droppe enhver tanke om en stor syddansk region. Men mødet fik alligevel en dramatisk drejning.

-

Det var et pænt enigt amtsråd, der mandag aften mødtes for at stemme om, hvor stregerne på landkortet fremover skal tegnes. Kun Dansk Folkepartis, Tina Pedersen stemte imod amtets anbefaling om at droppe planerne om en stor syddansk region.

- Vi går ind for, at Region Fyn skal være sig selv med baggrund i at have et regionalt niveau, der skal løse de helt specialiserede opgaver. Og vi går ind for at have en Region Fyn, der kan sikre 10-12 kommuner på Fyn, siger Amtsborgmester Jan Boye.

Selvom der var generel enighed blandt politikerne, tog mødet en dramatisk og uventet drejning. Dansk Folkepartis Ib Dalsfledt var rasende over sit partis ønsker om at nedlægge amterne, og til klapsalver fra flere amtsrådsmedlemmer droppede han sit partimedlemskab for åbent tæppe og meldte sig som løsgænger.

To medlemmer undlod helt at stemme. Det var socialdemokraten Carl Erik Jensen og den konservative Søren Salling.

Oversigt

    Oversigt