Analyse af KV17: Er alle brikkene faldet på plads på Fyn?

Valget er ovre og alle borgmesterposter på Fyn er på plads. Eller er de? TV 2/Fyns samfundsredaktør og politiske kommentator analyserer valget og se frem i krystalkuglen.

Tirsdag er det en uge siden, vi havde kommunalvalg. TV 2/Fyns samfundsredaktør og politiske kommentator gør status over, hvad de mest opsigtsvækkende ting, der kom ud af valget, var. Og de ser også frem.

Det sidste sted, man blev enige om en borgmester var i Kerteminde. Her gik et tre døgn langt forhandlingsforløb forud for, at et spinkelt flertal på 13 mod 12 blev enige om at pege på socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen som borgmester. Det skete blandt andet med støtte fra Venstre, der ikke ville pege på en konservativ borgmester.

Og måske er tingene ifølge vores eksperter slet ikke afgjort i Kerteminde.

- Der har været et kludetæppe, og det har været en sæk lopper, for at sige det rent ud. Der er ikke ret mange ting, hvor man har kunnet forudsige, hvilken vej der her går. Der er havneplaner, der har være store ambitioner omkring. Der har været sagen om byggeri af nyt rådhus. Der har været besparelser på velfærden, som har bølget frem og tilbage. Og igen får man nu et snævert 13-12 flertal ude i Kerteminde. Godt nok har de Konservative sagt, at de går konstruktivt til det her, men der er ikke blevet mere politisk stabilitet med den løsning, som de har fået i Kerteminde, siger TV 2/Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbro.

- Noget der bliver spændende at følge, er de næste dage og uger frem til det konstituerende møde. Først når det møde har være holdt, står tingene fast. Bliver Kerteminde det sted, hvor vi kommer til at opleve et kup i løbet af de næste dage og uger, siger TV 2/Fyns politiske kommentator, Jesper Buch.

- Det er den 5. december, og vi kommer til at følge det tæt, siger TV 2/Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbro.

Se eller gense hele analyse af kommunalvalget fra TV 2/Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbro, og politiske kommentator, Jesper Buch, her:

 

 

 

Oversigt

    Oversigt