Analyse: Bro til Als vil give kæmpe boost til Sydfyn

Hvis Fyn og Als hægtes sammen vil det medføre tusindvis af nye arbejdspladser og en omsætningsforøgelse på en milliard kroner.

En fast forbindelse mellem Als og Fyn vil skabe tusindvis af jobs og løfte BNP med op mod en milliard kroner om året. Det viser en analyse lavet for AlsFynBroen, der er et samarbejde mellem Sønderborg og Faaborg-Midtfyn Kommune. Den regionaløkonomiske analyse er lavet af Damvad Analytics.

Analysen har undersøgt de økonomiske effekter ved en fast forbindelse og forudser blandt andet, at broen vil skabe 2660 fuldtidsjobs i fem år, mens den opføres. Herefter vil effekten af at binde de to landsdele sammen give øget produktivitet for 100 millioner kroner om året og en samlet stigning i bruttonationalproduktet på op til en milliard kroner om året.

Konklusionerne i den nye analyse glæder formanden for AlsFynBroens styregruppe, Danfoss’ bestyrelsesformand, Jørgen M. Clausen.

Vækst og beskæftigelse
- Den nye analyse viser, at der er store perspektiver i AlsFynBroen. Den vil forbedre rammevilkårene for vækst og beskæftigelse i Syddanmark markant, og den vil nedbryde barrieren mellem to arbejdsmarkeder, som i dag er opdelte. AlsFynBroen åbner helt nye muligheder for virksomheder og privatpersoner, og den vil være en gamechanger til gavn for erhvervsliv, privatpersoner og kommuner, siger Jørgen M. Clausen.

En af de konkrete effekter af broen vil være flere tyske turister på Fyn. Analysen viser, at Fyn halter efter Sydjylland, når det kommer til at tiltrække tyske turister. Hvis Fyn kom på niveau med resten af Syddanmark, vil det skabe 500 jobs og øge turismeindtægterne med cirka 350 millioner kroner.

Fine tal for Fyn
Det er tal, som Faaborg-Midtfyns borgmester, Christian Thygesen (V), kan lide at høre.

- En bro vil gøre det hurtigere at komme fra grænsen til Fyn, og det vil uden tvivl bringe flere tyske turister til hele øen. Vi har nemlig alt det, som de efterspørger. Og, som analysen viser, vil flere turister betyde mange nye jobs og et stort økonomisk løft for hele Fyn, siger Christian Thygesen.

Analysens hovedkonklusioner er, at broen vil:

 

Oversigt

    Oversigt