Analyse: Statslige arbejdspladser kan være på vej til Sydfyn

Thomas Funding vurderer, at Sydfyn ligger lunt i svinget, når næste runde af statslige arbejdspladser skal fordeles rundt i landet.

I Svendborg afleverer Lars Erik Hornemann (V) tirsdag borgmesterkæden til Bo Hansen (S).  

Venstre-borgmesteren blev kendt som manden, der aldrig fik statslige arbejdspladser til byen, men noget tyder på, at de kan på være vej til det sydfynske. 

- Hvis der er nogen på Fyn, der i min optik står godt, er det det sydfynske. De ligger lidt lunt i svinget til at få. Når man kigger ud over landkortet og ser på, hvor man har fået i den første runde, der var af udflytning af arbejdspladser, er Sydfyn ikke blevet voldsomt overprioriteret, siger TV 2/Fyns Christiansborg-redaktør, Thomas Funding.

Hvilke arbejdspladser kommer til Fyn?

Spørgsmålet er så, hvilke arbejdspladser der bliver placeret på Sydfyn. Selv om det kan være alt mellem himmel og jord, skiller særligt én type statslige arbejdspladser sig ud.

- Vi ved, at der skal etableres ganske mange nye skattearbejdspladser. Ved den seneste udflytning var en del af det, man gjorde for det sydfynske, at man reddede skattecentret i Svendborg, så det er nærliggende at spekulere i, om man kunne finde på at tage nogle af de nye skattearbejdspladser og udvide, vurderer Thomas Funding.

Selv om der skal falde en række praktiske ting på plads, spiller geografi og første runde af udflytningen en væsentlig rolle, når arbejdspladserne skal fordeles rundt omkring i landet.

quote Der skal etableres ganske mange nye skattearbejdspladser

Thomas Funding

- Man kigger efter, at der skal være en bred, geografisk deling, og det vil sige, at man også kigger på, hvordan man rykkede ud sidst, forklarer Thomas Funding.

Det forventes, at regeringen med Venstre i spidsen i midten af december offentliggør, hvor i landet næste runde af statslige arbejdspladser skal placeres.

Oversigt

    Oversigt