I det fynske folks tjeneste

Andre svendborgensere har betalt for Scan-Hides spildevand

En aftale mellem tidligere Egebjerg Kommune og garveriet Scan-Hide, har kostet andre forbrugere hos forsyningsselskabet, Svendborg Vand, dyrt.

Statsforvaltningen har erklæret aftalen, som siden er overtaget af Svendborg Kommune, ulovlig.

Aftalen betød, at Scan-Hides spildevandsafgift var fastlåst på 30.000 kroner om måneden.

Svendborg Kommune, som ophævede aftalen tidligere i 2010, har regnet ud, at den reelle pris for rensning af garveriets spildevand er på 700.000 kroner.

Politikere kan få regningen

Sidst i afgørelsen spørger Statsforvaltningen Svendborg Kommune, om den ulovlige aftale har påført kommunen økonomisk tab.

Spørgsmålet kommer for at afklare, om der er basis for at rejse et erstatningskrav mod de personer, der i sin tid indgik aftalen med Scan-Hide.

Kommunen har ikke haft tab

Svendborg Kommunes svar til Statsforvaltningen bliver, at kommunen umiddelbart ikke har lidt økonomisk tab.

Tabet ved at Scan-Hide har betalt betydeligt mindre i spildevandsafgift er gennem forsyningsselskabet, Svendborg Vand, blevet fordelt på selskabets andre forbrugere.

- Det vil sige, at andre virksomheder og almindelige husstande har betalt mere, end de skulle have betalt, hvis Scan-Hide havde betalt deres andel, forklarer borgmester Curt Sørensen, Soc.dem.

Han tilføjer, at hvis nogen skal rejse erstatsningssag må det være Svendborg Vands andre forbrugere, som går til domstolene.