Anerkendende pædagogik i focus på Nordfyn

Pædagoger skal udnytte børnenes succeser. Anerkendende pædagogik skal i focus på Nordfyn.

Nordfyns Kommune vil gerne være med til at skabe fokus på anerkendende pædagogik, et værktøj, der giver pædagogerne en mulighed for at se forskellige situationer fra flere vinkler, således at man ikke blot handler ud fra en bestemt vane. Det skriver nordfynskommune.dk

Pædagogerne skal i højere grad være i stand til at sætte sig ind i det enkelte barns situation og behov gennem den viden og læring, som ligger i begrebet "anerkendende pædagogik".

Alle medarbejderne skal på kursus i anerkendende pædagogik. Herefter skal hver institution udvælge to nøglepersoner, som skal modtage en yderligere kursus i 12-14 dages varighed over de kommende 5 måneder.
 
Et vigtigt formål med projektet er, at man skal udnytte børnenes succeser.

- Det handler om at flytte fokus til børnenes styrkesider.  Dette kan man gøre ved at vende en situation på hovedet, og prøve at agere anderledes end man normalt ville have gjort, siger Lise Frandsen, daginstitutionschef i Nordfyns Kommune.
 
-Jeg betragter dette som et godt værktøj til at forbedre pædagogernes hverdag, fordi de efter kurset straks kan gå i gang med den praktiske udførelse. Derfor vil de forholdsvis hurtigt kunne se synlige resultater ved at anvende de færdigheder, som de har lært på kurset, siger Lise Frandsen.

Oversigt

    Oversigt