Anfører advarer mod at undervurdere Slovenien

Selv om modstanderne virker overkommelige, bliver EM-kvalifikationskampe ikke nemme, mener Stine Jørgensen.

Der skal fire point på kontoen, når de danske håndboldkvinder i denne uge tager hul på kvalifikationsturneringen frem mod næste års EM i Frankrig med to kampe mod henholdsvis Slovenien og Island.

Sådan lyder det fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen før de to kampe.

Anfører Stine Jørgensen, der til daglig spiller i Odense, er enig, men hun påpeger, at man også skal have respekt for de to kommende modstandere. 

- Det er ikke bare walkover-kampe. Især ikke mod Slovenien. De spillede godt til EM sidste år og har flere spillere, der er med i Champions League for deres klubhold.

- Mod Island bliver der formentlig flere muligheder for at prøve nogle ting af, men mod Slovenien handler det bare om at vinde, siger hun.

Tæller man venskabskampen mod Tyskland i juni med, har de danske håndboldkvinder tabt de seneste seks landskampe.

Det bekymrer dog ikke Stine Jørgensen.

- Vi kigger fremad og tænker ikke på, hvad der før er sket. Nu handler det om de her kvalifikationskampe og om så småt at forberede sig til VM i december, siger hun. 

Siden landstræner Klavs Bruun Jørgensen blev ansat, har danskerne forsøgt sig med et mere aggressivt forsvar, og det er ikke altid gået godt.

Ifølge 27-årige Jørgensen bliver en solid defensiv derfor nøglen til succes i de kommende kvalifikationskampe.

- Man vinder mange kampe, hvis forsvaret er på plads, og man får gang i kontrafasen.

- Men med den måde, vi dækker op på, kan det godt tage lidt tid, før man kommer ind i rytmen, fordi det er så anderledes, end den måde vi spiller forsvar på i klubberne, siger hun.

Onsdagens EM-kvalifikationskamp mod Slovenien i Farum fløjtes op klokken 21. Søndag møder danskerne Island på udebane. 

Oversigt

    Oversigt