Anholdelse var ulovlig, siger landsretten

- Første gang, jeg har set systemet træde i karakter, siger forsvarer, efter at Østre Landsret har karakteriseret anholdelse som "ikke lovlig".

En maskinpistolbevæbnet betjent fra Fyns Politi gik langt over stregen, da han sammen med to kolleger den 8. oktober 2008 stoppede en bil i Odense.

For selv om de to unge mænd med indvandrerbaggrund i bilen ikke gjorde modstand, da de skulle kropsvisiteres, blev den ene - 24-årige Mazen Jamal Ismail - udsat for så voldsom en anholdelse, at Østre Landsret direkte karakteriserer anholdelsen som en "ikke lovlig tjenestehandling", skriver Fyens Stiftstidende.

Landsretten slår samtidig fast, at der ikke var grundlag for at anholde den 24-årige universitetsstuderende, der fik vredet armen så hårdt rundt af betjenten, at han måtte have den lagt i gips og slynge på skadestuen.

Mazen Jamal Ismails forsvarsadvokat, Klaus Ewald, tøver ikke med at kalde landsrettens afgørelse for principiel:

- Det har været aldeles ubehageligt at følge den her sag. Hvordan man først foretager en voldsom anholdelse uden at oplyse min klient, hvad han er sigtet for, siden afviser hans klage over politiet, og til sidst får ham dømt for vold mod politiet i byretten.

- Det er første gang i min lange karriere, at jeg har set systemet træde rigtigt i karakter og tilsidesætte to betjentes forklaring, siger Klaus Ewald.

I modsætning til byretten, der valgte at tro på betjentene, så troede de tre juridiske dommere og tre domsmænd i landsretten ikke på betjentenes forklaring. Og Ewald varsler nu en ny klagesag:

- Jeg vil skrive til Statsadvokaten for Fyn og bede ham tage sagen op igen.

Jeg mener, den bør få konsekvenser for den betjent, der har udsat min klient for vold og muligvis også for de betjente, der har talt usandt i retten, siger Ewald til Fyens Stiftstidende.

Oven i klagesagen bliver der også rejst en erstatningssag.

Oversigt

    Oversigt