To anholdt i drabssag

Odense Politi anholdt tirsdag aften to mænd, som er mistænkt for at stå bag drabet på den 88-årig pensionist Viggo Hansen. Han blev natten til mandag  tævet ihjel i en beskyttet bolig i Skamby på Fyn.

-

Odense Politi anholdt tirsdag aften to mænd, som er mistænkt for at stå bag drabet på den 88-årig pensionist Viggo Hansen. Han blev natten til mandag  tævet ihjel i en beskyttet bolig i Skamby på Fyn.


De anholdte er to mænd på 25 og 27 år, der begge betegnes som narkomisbrugere. Den ene har delvist erkendt, hvorimod politiet endnu ikke havde fået afhørt den 27-årige.  


Den 25-årige blev anholdt på Nordfyn ved ti-tiden tirsdag morgen, og han erkender at have været på gerningsstedet sammen med den anden mand.


Efterforskning i narkokredse
Chefkriminalinspektør Ole Højer Pedersen ønsker ikke at oplyse yderligere om, hvad den 25-årige har forklaret, da politiet endnu ikke har fået afhørt den anden, der blev anholdt ved 19-tiden tirsdag aften.


Det var efterforskning i særlige kredse og områder på Fyn, der fik politiet på sporet af de to mænd. Allerede inden de blev anholdt, var kriminalpolitiet ude med en teori om, at det kunne være en narkomisbruger på jagt efter penge, der stod bag drabet på den 88-årige Viggo Hansen.


Opskræmte naboer
Han blev ved ottetiden mandag morgen fundet dræbt, da hjemmehjælperen kom til hans ældrebolig i Skamby nord for Odense. Efter de foreløbige undersøgelser kan politiet konkludere, at den ældre mand både blev slået med et stumpt instrument og slået og sparket.


\"Der har været tale om usædvanlig grov vold, og manden er død i umiddelbar forlængelse af volden, \" siger Ole Højer Pedersen.


Viggo Hansen boede alene i boligen på Brøndstrupvej, og politiet mener, at drabet er begået omkring klokken fem mandag morgen. Drabet har skabt uro hos de ældre i området, der i nogen tid har været plaget af en stribe indbrud.


Om det er de to nu anholdte, der står bag de andre indbrud, står endnu ikke klart.


De to anholdte mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag 9.30. Forsvaren begærede dobbelt lukkede døre i grundlovsforhøret, og det accepterede anklageren, da de to anholdte tilsyneladende har modstridende forklaringer om hændelserne i Skamby.

Oversigt

    Oversigt